Leer Iedereen Nederweert Kennen

LINK verbindt culturen die elkaar beschaven 

LINK avond gaat voorlopig door corona NIET door.
We laten het weten als het weer kan!

Op dinsdagavonden om 19.30 uur komen we elke week bij elkaar in de Gunnerij aan de Lambertushof.

Zoals gebruikelijk is iedereen welkom: dames en heren.

De coronaregels blijven natuurlijk van kracht:  we zijn veilig voor ons zelf en voor anderen. We houden ons er aan!

We hopen jullie weer voor het eerst op dinsdag 5 oktober te zien. De koffie staat klaar en de Gunnerij vraagt ons daarvoor een kleine bijdrage.

Wil je contact? Hieronder de mogelijkheden.

24 uur per dag iemand die luistert:

Bel met 0900-0767 of www.deluisterlijn.nl

Chatten kan ook. Klik op de link hiervoor.


Elke morgen een telefoontje:

Een vast iemand belt je elke morgen en jij belt weer iemand anders. Elke dag van de week. Meedoen? meer weten?  Klik hier voor meer info!

Geld besparen?

De Sociaal Raadslieden in Nederweert laten weten dat je contact op kunt nemen: zie hieronder waarvoor.

Ook kan je hulp vragen voor  belastingzaken, huur, huisvesting, arbeidsrecht onderwijs en allerlei voorzieningen.  Bel  088-6560697 of mail naar

raadsliedennederweert@amwml.nl


Universiteit Utrecht: rapport over LINK.

Gemaakt door Frenkie van den Broek naar aanleiding van mee kijken, luisteren en meedoen aan onze Skype bijeenkomsten. Ook de interviews met jullie, gemeente Nederweert en Vluchtelingenwerk zijn verwerkt. De conclusie mogen we samenvatten als erg lovend wat we samen met jullie doen. Het rapport werd door de universiteit gewaardeerd met een 9. Frenkie gefeliciteerd den dank je wel! Klik hier voor het rapport. Wil je uitleg: vraag het ons. Ook is Frenkie bereid het onderzoek uit te komen leggen.

 

Onze recente thema's:

13-2-2020: thema Politie: aanvang was om 19.30 uur in de Gunnerij. Voor een mooi verslag met foto's op Nederweert24: klik op deze link

14-2-2020: excursie naar het Werkhuis in Maastricht. we zijn met de auto naar Maastricht geweest. Vertokken om 9 uur en om 13 uur, een uur later dan gepland, weer terug in Nederweert. Werkhuis Nederweert: hier ook mogelijk?

30-1-2020: Burgemeester op bezoek geweest.
We hebben uitgebreid kunnen vertellen over onze gezellige en nuttige avonden. Sommige onderwerpen waren zo opvallend dat de burgemeester ze zou bespreken met de wethouder.

20-12-2019: Kerstdebat:  met als titel Gedwongen emancipatie? Veranderen van binnenuit.  Met een groep statushouders en twee vrijwilligers zijn we met de trein naar Utrecht gereisd. Vertrek tegen 12 uur en 's-avonds tegen 20 uur weer terug in Nederweert. Een dag met heel veel nieuwe dingen, soms in heel snel Nederlands... Gelukkig begreep iedereen van de groep uit Nederweert nagenoeg alles. Zeker de strekking. Klik hier voor meer informatie.

Donderdag 3-10-2019: stond in het teken van Samen TEGEN eenzaamheid. Onze vluchtelingen kennen dat... onze deur staat elke bijeenkomst open om er over te praten. Een glimlach kan al voldoende zijn! Ben welkom en dat geldt op ELK inloop moment!

Woensdag 18-9-2019: Thema Afscheid geweest in De Ontmoeting, St Joseph. Een grote opkomst en veel vragen maakte duidelijk wat de mogelijkheden zijn van afscheid  nemen in de eigen cultuur in Nederland.  We praten graag nog eens na over deze avond. Klik hier voor meer info over de avond.LINK: Leer Iedereen Nederweert Kennen door gezellig aan tafel te praten.

Even je handen vrij of even wat anders?

Kom eens met andere mensen praten. We houden er rekening mee dat niet iedereen even goed Nederlands spreekt.

Nederlands spreken of schrijven is soms lastig.  Bij LINK kan je elke week aan tafel met vrijwilligers. Zij helpen rustig met de taal en vertellen graag.

De deur staat open voor iedereen, jong, oud, Nederweertenaar en nieuwkomers in onze gemeente!

Andersom geldt ook: wil je komen helpen: kom kennismaken.

Ken je iemand die taalhulp kan gebruiken maar zelf niet durft te komen? Loop bij ons binnen of informeer ons. We helpen graag!

Gewoon gezellig een praatje maken is vaak het begin van iets waardevols.

Graag tot ziens!

Annie, Marian, Mouafak en Paul.

Ontdek ONS gebied

Nederweert biedt rust, ruimte, vriendelijke mensen en er valt veel te beleven!

Wandelen

Veel natuurschoon om van te genieten

Fietsen

In 2017 leerden statushouders hier officieel fietsen!

Georganiseerd door de gemeente, Veilig Verkeer Nederland afdeling Nederweert, Cesartherapie Nederweert en Vluchtelingenwerk.

Goed gedaan want we hebben heeeel veeel fietspaden door de mooie natuur.

Ontspanning

Zeer veel verenigingen en aktiviteiten. Noem maar iets en het is in Nederweert te vinden. Zo niet: begin het zelf of zoek het op.

LINK HELPT

We kijken uit naar uw bezoek

Lambertushof 2, Nederweert
Elke donderdag vanaf 19.30 uur. Uiterlijk 21.30 uur sluiten we.

Link: zorgt voor verbinding in Nederweert
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.