Elke dag even dat momentje van controle of alles goed is 

Contact met andere mensen, een kleine taak en u helpt iemand!

Hoe werkt het?

Maximaal zeven mensen staan aangemeld voor een van de Belcirkels Nederweert, 6 deelnemers en 1 contactpersoon voor de Belcirkel. Alle deelnemers van een Belcirkel hebben thuis een lijst met namen en telefoonnummers van iedereen in die Belcirkel. De eerste persoon, de contactpersoon, belt de tweede op de lijst. De tweede belt de derde, de derde belt de vierde, enzovoort. De laatste belt met de eerste van de lijst (de contactpersoon). Zo is de cirkel rond en weten we dat iedereen oké is.

Er kunnen meerdere Belcirkels zijn. Dat hangt er van af hoeveel mensen zich er voor aanmelden. In Leveroy en Ospel zijn ook Belcirkels die zo werken.

We hebben een paar afspraken:

* Iedereen mag deelnemen, ook niet-alleenstaanden.

* U wordt zeven dagen in de week gebeld.

* De Belcirkel begint om 9.30 uur en eindigt om ongeveer 9.50 uur.

* Elke Belcirkel heeft een contactpersoon, Soms zijn dat er twee.

* De coördinator houdt contact met de verschillende contactpersonen.

* De deelnemer is in principe bereikbaar in de tijd van 9.30 uur tot ongeveer 9.50 uur. Dat mag via de vaste telefoon of de gsm. Soms is iemand afwezig voor een dag of misschien langer. Laat het weten aan de contactpersoon en er wordt rekening mee gehouden.

* Om de volgende te kunnen bellen krijgt u de lijst met deelnemers en de contactpersoon op papier. Die lijst moet op een zichtbare plaats bij de telefoon gelegd worden.

* Ieder gesprek van de cirkel mag 2 á 3 minuten duren. Willen de deelnemers elkaar uitgebreider spreken? Maak dit kenbaar en spreek af dat je terugbelt zodra je de volgende deelnemer in de cirkel hebt gebeld of een ander tijdstip wat gelegen komt. Zo hou je de voortgang van de cirkel niet onnodig op, en is die klaar binnen 45 minuten ongeveer.

* Is de deelnemer verhinderd, dan kan dit tijdig kenbaar gemaakt worden aan de deelnemer die vóór hem/haar in de telefooncirkel staat. Daarbij wordt doorgegeven dat op de dag van verhindering de volgende in de telefooncirkel gebeld moet worden. Ook de contactpersoon wordt hiervan op de hoogte gesteld voor die dag.

* Elke deelnemer geeft 1 of meer contactpersonen op met hun contactgegevens. Die persoon wordt gebeld indien er door de deelnemer die gekoppeld is aan deze contactpersoon niet opneemt. Deze contactpersoon dient bij voorkeur over een huissleutel te beschikken van de deelnemer of de code kennen indien er sprake is van een sleutel kluis voor evt. thuiszorg.

* Iedere deelnemer krijgt een informatie brief die zij aan hun eigen contactpersonen kunnen geven. In de brief staat informatie over de telefooncirkel, de werkwijze en wanneer er een contactpersoon wordt ingeschakeld. 

* Wat gebeurt er als bijvoorbeeld deelnemer 3 niet opneemt?

  • deelnemer 2 belt dan eerst deelnemer 4 om de continuïteit van de telefooncirkel te garanderen.
  • daarna belt deelnemer 2 met de contactpersoon voor die dag.
  • De contactpersoon probeert deelnemer 3 alsnog te bereiken, lukt dit niet na meerdere pogingen met ongeveer 10 minuten tussentijd, dan wordt de contactpersoon van deelnemer 3 gebeld, om door te geven dat deelnemer 3 niet heeft opgenomen.
  • De contactpersoon koppelt daarna zijn/haar bevindingen terug naar de coördinator.

Voor vragen neem gerust contact op met een van de coördinatoren:

Nederweert: Paul Batenburg 06 13 12 80 58

Leveroy: Thea Sieben 06 20 73 11 47

Beter nog: geef je op als deelnemer of contactpersoon!

Link: zorgt voor verbinding in Nederweert
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin