Welcoming Spaces:

Een plaats waar je welkom bent en je je thuis voelt.

2022

Eind 2021 zijn we begonnen om wat dingen binnen LINK te gaan veranderen....

Het plan is om het initiatief door Nederweertenaren, die LINK hebben opgestart, te gaan delen met de inwoners. We noemen bewust niet het woord vluchteling of statushouders....

LINK heeft met haar aanpak gezorgd dat de kennissenkring steeds grote is geworden, zowel die van ons als initiatiefnemers, maar ook van iedereen die ons bezocht heeft.

Zo willen we dat houden en dus delen we graag onze voortrekkers rol.

Hierbij worden we geholpen door Provinciaal Platform voor Diversiteit.

Door corona problemen zijn we in het najaar van 2021 blijven steken bij een eerste kennismaking.

Het toeval (?) wil dat zich begin maart 2022 de Universiteit Utrecht, in de persoon van Sara Miellet, zich bij ons meldde. De universiteit, Sara dus, wil ons komen helpen om LINK verder vooruit te helpen.

We voelen ons rijk met ons huidige netwerk (teveel namen om hier op te noemen) en de hulp van PPD en de Universiteit Utrecht.

Het jaar is nog jong...we gaan aan de slag om LINK nog beter te maken.

We houden iedereen op de hoogte via onze LINK avonden en deze site.

2020

Frenkie van den Broek, Universiteit Utrecht, deed onderzoek naar andere / nieuwe manier van opvang van vluchtelingen. Het doel van het onderzoek is om te kijken of er andere manieren zijn om statushouders te helpen integreren in de Nederlandse maatschappij.

Link Nederweert heeft een aanpak die probeert aan te sluiten bij de bekende en vaak voorgeschreven manier van inburgeren. Het onderzoek toont aan dat de uitdrukking integratie opnieuw moet worden beoordeeld. Hoofdreden is dat de term integratie al heel lang dezelfde betekenis heeft terwijl de samenlevingen veranderen. Door de betekenis te veranderen wordt integratie een interactief leerproces tussen de andere en Nederlandse cultuur.

De samenvatting van het onderzoeksrapport geeft in het kort, in het Nederlands, begrijpelijk weer wat die verandering dan inhoudt. Het volledige rapport, in het Engels, is wetenschappelijk.

Niet onbelangrijk is dat Frenkie voor haar onderzoek een negen als waardering kreeg.

Klik hieronder voor de samenvatting van het onderzoek (Nederlands)

Klik hieronder voor het onderzoek (Engels)

Link: zorgt voor verbinding in Nederweert
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin